miércoles, 30 de noviembre de 2011

La Fundació Vicente Ferrer projecta a Terrassa el seu últim documental " El camí dels somnis", una conmovedora reflexió sobre l'esperit de superació


Seguint amb el projecte de fer cinefòrums de temes solidaris a la ciutat de Terrassa, ahir va projectar-se al Cinema Catalunya el documental  “El camí dels somnis”. Un llargmetratje que ha estat gravat entre Catalunya i la Índia, concretament a  Anantapur, on dues joves viatgen deixant casa seva per dedicar-se completament a l’ajuda humanitària.

Alba i Núria,dues joves invidents decideixen tornar a la Índia per a repetir la seva experiència de l’any anterior a la Fundació Vicente Ferrer ensenyant a nens amb problemes de vista a utilitzar els ordinadors, especialment Word i Excel.
Les dues estudiants van conèixer al “pare” Vicente Ferrer que els hi va mostrar el seu agraïment per la seva tasca i els hi va dir emocionat que tan de bó elles mateixes poguessin mirar-se en un mirall i observar la seva bellesa, incrementada per la seva personalitat entregada a ajudar al pròjim, el seu esperit de superació i la seva generositat .

Segons el director, Jordi Soler: “Les experiències allà (Fundació) viscudes marcaran el recorregut d’un camí que porta a la realització del seus somnis"


Fotograma de la pel·lícula: Alba i Núria visitant la maternitat de la Fundació

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Lancy Dodem, portaveu de la Fundación Vicente Ferrer, l’actual representant de la Fundació a Terrassa Francesc Cardellach i Juli Puigantell.
Lancy Dodem va néixer a la Fundació i allà va ser on va créixer i va estudiar gràcies a Vicente Ferrer, va ser el seu primer nen apadrinat, però Dodem el considera un pare.
Ara s’enorgulleix de ser portaveu de la Fundació: "és una bona forma de retornar tot el que he rebut i a la vegada treballar per al meu país".
Lancy Dodem va fer reflexionar als assistents a l’acte sobre la importància de l’existència de les ONG’s que serveixen per a que “les nostres mans puguin arribar més enllà”; també va aprofitar per a agraïr a la ciutat de Terrassa la seva eterna disposició a col·laborar amb la Fundació Vicente Ferrer.

La pel·lícula és, sense cap mena de dubte, tota una lliçó sobre la superació pròpia i sobre l’amor a la vida. Porta a plantejar que tot i els inconvenients que la societat (o la pròpia genètica de les protagonistes) o nosaltres mateixos ens posem en el nostre dia a dia, sempre podem anar més enllà i fer-nos útils ajudant a aquell que està més necessitat. 


TRÀILER DE LA PEL·LÍCULA:
http://www.youtube.com/watch?v=3FnX3pVaZzs&feature=player_embedded

WEB DE LA FUNDACIÓ VICENTE FERRER:
http://www.fundacionvicenteferrer.org/es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario