domingo, 20 de noviembre de 2011

Terrassa roda un lip dub multitudinari per reivindicar els drets dels discapacitats


Ahir al matí el parc de Sant Jordi es va vestir de coloraines per ser l’escenari d’un gran lip dub* que serà presentat el proper 2 de desembre  a l’Auditori de Terrassa per a commemorar el Dia Internacional de la Discapacitat.

Els més de 700 participants van trobar-se a les 10 al parc per a assajar el ball de la tornada de la cançó escullida, que era Crida, de Miquel Abras

Els participants aprenent la coreografia
Tan bon punt els voluntaris anaven arribant al punt de robada del parc(zona pícnic) se’ls hi donava un guant blanc pintant de colors per al ball final. Cada associació també anava caracteritzada amb quelcom que l'identifiqués, amb vestits típics hindús el grup de Bollywood o vestits de cowboys els del grup de country.

Moltes associacions van voler formar part del gran acte com ara el grup de puntaires, d’embarassades, de Joves de Can Tusell, l’Esbart, l’Acció teatre, el Club Natació Terrassa, les escoles Fàtima, Crespinell, Heura, El pi;  l’IES Montserrat Roig; els esplais de Can Palet, de Ca n’Aurell o El Globus, FUPAR, Diables, PRODIS, un grup de Bollywood, els Geganters o Castellers  entre d’altres.
Un moment del rodatge del lip dub
Un cop apresa la coreografia, els grups que ja havien estat informats previament per correus electrònics de la zona on estarien i del que haurien de fer van anar a les seves respectives posicions i després de 3 intents, la quarta vegada la ser l’encertada.
La càmera va recòrrer gran part del parc i va acabar el seu recorregut a la façana principal de la Masia Freixa, on tots els grups s'havien anat reunit un cop la seva zona havia estat enregistrada per acabar fent un ball conjunt on els colors i les ganes d'avançar pel que fa al respecte i reconeixement a la discapacitat que és té a la ciutat, així ho deia una gran pancarta: "Aquesta és la nostra ciutat, encara queda molt per fer".

El polític Manel Pérez d'ICV-EUiA va participar en l'acte
El matí ple de gresca, xerinola i música es va acabar amb una gran xocolatada per als participants.


El lip dub va finalitzar amb davant de la Masia freixa amb tots els participants celebrant el Dia Internacional de la Discapacitat


*Un lip dub és un vídeo musical fet per un grup de persones que fan playback, gestos i moviments amb una cançó.